B kompleks – prava ekipa za energiju i zdravlje

LJT-B_KOMPLEKS-1280x500

Vitamini B kompleksa imaju višestruku ulogu u organizmu. Esencijalni su za sve metaboličke funkcije, a time i proizvodnju energije. Održavaju zdravlje živčanog sustava i sami po sebi su jedan od najvažnijih faktora za zdravlje živaca.

Vitamini B kompleksa predstavljaju cijelu skupinu vitamina, od kojih svaki za sebe ima važnu ulogu u organizmu. Međutim njihova funkcija je usko povezana, pa nedostatak bilo kojeg od ovih vitamina može dovesti do poremećaja u funkcioniranju drugog čak i ako se unosi u dovoljnim količinama. Preporuča se stoga uzimanje B vitamina u kompleksu, a potom dodatna suplementacija pojedinog od njih, u koliko je potrebno.

LJT-B_KOMPLEKS-1280x500-02

Vitamini B kompleksa imaju direktnu i indirektnu ulogu za očuvanje imuniteta. Regulacijom metaboličkih funkcija u organizmu osigurava se pravilna opskrba energijom i hranjivim tvarima, a zaštita živčanog sustava pomaže u obrani od stresa. Budući je stres jedan od vodećih faktora koji uzrokuju pad imuniteta na ovaj način jača se otpornost organizma.

Studije su pokazale da pojedini vitamini B kompleksa i direktno djeluju na jačanje imuniteta. Uz cink, vitamin B12 i folna kiselina važni su za dijeljenje stanica, pa tako i onih imunološkog sustava. Za snažniji imunitet posebno je važan vitamin B6. Njegov nedostatak, posebno kod starijih osoba povezan je sa smanjenom sintezom limfocita i interleukina. Obnavljanjem razine vitamina B6 preko dodataka prehrani normalizira se proliferacija i proizvodnja ovih važnih stanica imunološkog sustava.

LT-ImmunoComplexLifetime Immuno complex kapsule služe kao dodatna pomoć u jačanju imuniteta, očuvanju zdravlja i dobrog raspoloženja. Ova izbalansirana  kombinacija esencijalnih nutrijenata za jačanje imuniteta sadrži u dnevnoj dozi (jedna kapsula) 650 mg vitamina C,  15 mg cinka u keliranom obliku visoke apsorpcije te vitamin B12, vitamin B6 i folnu kiselinu. Sve ove aktivne tvari sinergistički doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Kombinacija vitamina i minerala u ovom proizvodu preporučuje se i osobama sa kožnim problemima, problemima sa sluznicom i kapilarama te za učinkovitu zaštitu organizma od oksidativnog stresa. U pakiranju se nalazi 60 kapsula pogodnih i za vegetarijance. Količina dovoljna za dva mjeseca suplementacije.