Što je Capilia Longa i zašto biste ju trebali koristiti?

Možda ste čuli za Capiliu Longu i njezina svojstva. Podrijetlom iz drevne biljke, ovo novo otkriće prava je sinergija prošlosti i budućnosti. U ovom ćemo članku raspravljati o njezinim pozitivnim učincima na rast kose i upotrebi u modernoj medicini i kozmetičkim proizvodima.

Sažetak

Capilia Longa je prirodna biljna formula za rast kose, dizajnirana da pokrene rast iz samog korijena, a dobivena je tehnologijom matičnih stanica. Kurkuminoidi imaju širok raspon farmakoloških aktivnosti kao što su antioksidativne, antiprotozoalne, protuupalne, a sve su korisne za rast kose. Capilia Longa je glavni sastojak našeg Bio-Pilixin Aktivacijskog Seruma za rast kose, potpuno prirodne formule bez lijekova, sa stopom uspješnosti od 93%. Ovaj serum je vaša najbolja šansa da zaustavite gubitak i obnovite rast kose, a siguran je za svakodnevnu upotrebu jer Capilia Longa nema nikakvih nuspojava.

Što je Capilia Longa?

Capilia Longa potpuno je prirodna i biljna formula za rast kose, u potpunosti napravljena od biljke Curcume Longe. Curcuma longa, poznatija kao kurkuma, višegodišnja je biljka, član obitelji Zingiberaceae.

Kosa može imati zaista velike koristi od upotrebe kurkume. Naime, ona djeluje tako da vlaži kosu i potiče rast nove kose, liječi perut, pojačava cirkulaciju u vlasištu i pomaže u sprječavanju gubitka kose. Također, pomaže u liječenju raznih stanja vlasišta poput svrbeža, ljuštenja, upale, pa čak i alopecije.

Kurkuminoidi imaju široki raspon farmakoloških aktivnosti kao što su antioksidativne, antiprotozoalne i protuupalne, a sve su vrlo korisne za nas.

SBL-Capilia Longa-1280x500

Povijest kurkume

Kurkuma ima niz različitih naziva, uključujući gauri, indijski šafran, haldi i yu jin. Porijeklom je iz jugoistočne Indije, no uzgaja se u mnogim tropskim područjima svijeta. Ova biljka je najpoznatija po svojim kulinarskim i medicinskim svojstvima, a u Aziji se koristi u medicinske svrhe od drevne 1900. godine prije Krista.

Kurkuma se može koristiti kao sastojak u mnogim različitim vrstama proizvoda. Iako je najčešće poznata po svojoj kulinarskoj primjeni, može se koristiti i u medicinske svrhe, za izradu sapuna, njegu kože i kose.

Kako možete koristiti Capiliu Longu za liječenje gubitka kose?

Gubitak kose je problem koji pogađa i muškarce i žene. Postoje različiti načini i uzorci ispadanja kose, a najučestaliji su oni progresivni kojima se uzorak kod muškaraca razlikuje od uzorka kod žena (androgena alopecija). Kod muškaraca se povlači kosa na sljepoočnicama, stanjuje se i na kraju nastaje ćelavo područje na vrhu glave, a zatim potpuna ćelavost na cijelom tjemenu. Kosa iznad ušiju i na potiljku ostaje relativno pošteđena.

Nasuprot tome, žene razvijaju difuzno stanjivanje kose na području cijelog vlasišta koje je najizraženije na tjemenu. Ćelavost se vidi samo kod malog broja žena (manje od pet posto).

Androgena alopecija najčešći je uzrok gubitka kose i kod muškaraca i kod žena, a rezultat je genetskih i hormonskih čimbenika. Nasljedna ćelavost je toliko česta da se smatra normalnim dijelom procesa starenja.

Ljudsko tijelo potpuno je prekriveno folikulima dlake, osim na dlanovima, tabanima i usnama. Većina folikula je sitna, a mnoge dlake koje oni proizvode ne rastu dovoljno dugo da izađu iz pora.

Kosa je napravljena od proteina zvanog keratin. Jedini živi dio kose je korijen (bulba), koji je pričvršćen na bazu folikula. Folikul opskrbljuje korijen kisikom i hranjivim tvarima i podmazuje vlas uljnom tvari koja se naziva sebum.

Učinci Capilie Longe na rast kose

Biljka kurkuma i kemijski spoj kurkuminoid imaju preko 400 pretkliničkih ispitivanja i više od 1000 publikacija u biomedicinskoj literaturi, a time su i najtemeljitije istražena formulacija u biomedicini.

Capilia Longa, koja je glavni sastojak Bio-Pilixina, postiže reaktivaciju rasta kose biološkim pristupom. Proizvodi epigenetsko resetiranje bulbe vlasi, ponovno započinjući aktivnost stanica dermalnih papila.

Nadalje, Capilia Longa povećava cirkulaciju krvi u vlasištu i tako sprječava gubitak kose. Napredna formula Capilia Longa pomaže u jačanju folikula kose, potiče zdraviji i jači rast kose i produžuje život vlasi kose.

SBL-men-Paket

Komplet za rast kose | Za muškarce

Komplet za rast kose u 3 koraka (Šampon 250 ml + Regenerator 250 ml + Serum 100 ml) pomaže spriječiti gubitka kose i potaknuti njezin ponovni rast. Svaki proizvod sadrži više biljnih faktora rasta, koji su razvijeni tehnologijom matičnih stanica, kako bi pomogli u njegovanju folikula te potaknuli zdraviji i jači rast kose.

Kupite Komplet za rasta kose | Za muškarce

Često postavljana pitanja:

Što je bolje za rast kose: Capilia Longa ili Minoxidil?

Nema jednostavnog odgovora na ovo pitanje. Capilia Longa zaslužila je svoje mjesto kao jedna od najboljih alternativa minoksidilu na tržištu, a minoksidil je još uvijek glavni oslonac industrije.

Ukratko, Capilia Longa izvrstan je izbor ako ste zabrinuti zbog potencijalnih nuspojava minoksidila, a minoksidil je izvrstan izbor ako možete živjeti s njegovim potencijalnim nuspojavama na vašem tijelu.

Ove nuspojave možda neće prestati čak ni nakon što prekinete s njegovom upotrebom. To je također glavni razlog našeg usmjerenja na Capiliu Longu.

Koji proizvodi za kosu sadrže Capiliu Longu?

Capilia Longa ključni je sastojak našeg Bio-Pilixin Aktivacijskog Seruma za rast kose. Mogu ga koristiti i muškarci i žene, na svim tipovima kose.

Je li Capilia Longa sigurna za korištenje?

Da, nekoliko studija i istraživanja dokazalo je pozitivne prednosti korištenja proizvoda koji sadrže Capiliu Longu. To je formula dobivena iz kurkume, prirodne biljke, i nema poznatih štetnih nuspojava njezine svakodnevne uporabe. Naravno, uvijek biste trebali slijediti upute navedene na proizvodu.

sbl-Mariyam Fatima

Medicinski recenzirala: Mariyam Fatima M.B.B.S.

Napisao: Scandinavian Biolabs urednički tim

Zadnje ažuriranje: 04. prosinca 2023.

Preveo i uredio: Farmex urednički tim

Mariyam Fatima M.B.B.S. radi kao PGR (poslijediplomski specijalizant) interne medicine u bolnici Nishtar u Multanu, jednoj od najprestižnijih ustanova u Pakistanu. U slobodno vrijeme čita i ambiciozna je autorica.