SBL-Logorast kose
SBL-ProizvodiSBL-Logo

Prirodno rješenje
za

Jedinstvena Bio-Pilixin® formula koja koristi inovativnu tehnologiju biljnih matičnih stanica

Klinički dokazana učinkovitost in-vivo i in-vitro studijama

Prirodni i 100% veganski sastojci

100% bez sadržaja lijekova

Scandinavian Biolabs je danska bio-kozmetička tvrtka koja razvija proizvode medicinske razine funkcionalnosti, koristeći isključivo prirodne i 100% veganske sastojke, namijenjene sprječavanju gubitka i poticanju rasta kose.
Jedinstvena Bio-Pilixin® formula, sadržana u proizvodima, koristi snagu tehnologije matičnih stanica sa zadatkom reaktivacije ciklusa rasta kose (epigenetski reset), uspostavljanja njegove prirodne ravnoteže, poticanja mikrocirkulacije i pospješivanja prehrane korijena kose.
Mehanizam putem kojeg Bio-Pilixin® formula potiče rast kose je jednostavan. Glavni aktivni sastojak, Capilia Longa®, ima za cilj podržati aktivnost stanica dermalne papile kako bi se ponovno uspostavio prirodni ciklus rasta kose.⁠
Mnogo je čimbenika koji utječu na gubitak kose, kao što su⁠ stres, genetika, bolesti, lijekovi ili način života, a svi oni mogu promijeniti ciklus folikula dlake, što rezultira kraćom anagenom i/ili odgođenom anagenom fazom i/ili stanjivanjem kose uzrokovano minijaturizacijom folikula.⁠
Klinička istraživanja su pokazala da će redovita uporaba Bio-Pilixin® formule prirodnim putem smanjiti gubitak kose za 93% i povećati gustoću kose za 73% nakon 150 dana, bez štetnih nuspojava. Potrebno najmanje 45 dana da se primijeti smanjenje gubitka kose i 150 dana da se aktivira rast nove kose te uravnoteži ciklus rasta.

Djelomični ili potpuni gubitak kose naziva se alopecija, a posljedica je promjena u prirodnom ciklusu rasta kose uzrokovanih genetskim faktorima, bolestima, hormonalnim poremećajima i stresom.

Gubitak kose je predstavlja estetski problem te izaziva veliki stres i pad samopouzdanja kod muškaraca i žena. Učestalije se javlja kod muškaraca nego kod žena te se razlikuje po mjestima koja zahvaća, intenzitetu i uzrocima.