Zašto djeca trebaju kalcij?

Kalcij je jedan od najzastupljenijih minerala u organizmu. Najviše je zatupljen u kostima i zubima koji se sastoje najviše od kalcija. Kako se do sedamnaeste godine života izgradi gotovo 90% koštane mase vrlo je važan unos dovoljne količine kalcija na dnevnoj bazi. Ukoliko djeca ne unose dovoljne količine kalcija koštani sustav se neće pravilno izgraditi. Eksponencijalno se povećava vjerojatnost lomova i razvoja osteoporoze u starijoj dobi, kao i zubi loše kvalitete podložni karijesu.

Bilo bi idealno da djeca unose kalciji iz prehrane, no to često nije moguće. Zbog načine života i neadekvatne prehrane, djeca često ne jedu dovoljne količine povrća i voća te ne unose dovoljno mlijeka i mliječnih proizvoda. Današnja djeca konzumiraju i velike količine gaziranih, kofeinskih i energetskih napitaka koji dodatno smanjuju apsorpciju kalcija. Kalcij je nutrijent čiji unos ne smije biti deficitaran pa je zbog toga suplementacija jedino rješenje.

Stručnjaci preporučuju kombinirani unos kalcija sa vitaminom D i magnezijem koji potpomažu apsorpciju kalcija i njegovu bolju iskoristivost te podupiru rast i cjelovitost koštanog sustava. Magnezij uz vitamin D je esencijalan za razvoj i održavanje zdravih kostiju, a njegov nedostatak rezultira iscrpljivanjem kalcija i dovodi u pitanje zdravi razvoj djeteta.

Proizvod Childlife sadrži kalcij, magnezij i cink u citratnom obliku koji imaju najbolju bioraspoloživost i benefite za zdravlje. Proizvod je u tekućem obliku, što olakšava primjenu. Ugodnog je okusa prirodne arome naranče. Može se uzimati direktno ili pomiješan sa omiljenim dječjim napitcima. Childlife Kalcijev i magnezijev citirat ne sadrži gluten, mlijeko, kazein, alkohol, jaja, kvasac, pšenicu i kukuruz. Nema umjetnih boja i umjetnih sladila te konzervansa. Odličan je izbor za djecu koja su netolerantna na laktozu kao i za vegetarijance koji ne unose dovoljno kalcija.