Gdje se nalazite:   Početna >> Novosti >> Kako sačuvati zdravlje djeteta tijekom sezone gripe i prehlade?
AKTUALNO
 

Skeyndor Prestige Club

                                                                          ***************************************************

NOVA TWINLAB WEB STRANICA:

 www.twinlab.hr

 

 

Distribucija

Kako sačuvati zdravlje djeteta tijekom sezone gripe i prehlade?

Datum objave: 02.09.2014

Početak školske godine predstavlja veliku promjenu u životu djeteta (novi prijatelji, učitelji, stjecanje novih znanja i iskustava..).

To je također i vrijeme promjene godišnjih doba, klime i dnevnog rasporeda.

Zbog navedenih razloga te povećanog kontakta s drugom djecom, jesen je period kada su djeca najpodložnija zarazama uzrokovanim mikroorganizmima.


Prehlade, infekcije, kašalj i upala sinusa su najčešće bolesti od kojih djeca obolijevaju. Stoga je neophodno ojačati imunitet djeteta i djelovati preventivno.

Možda se pitate:
• Zašto se neka djeca razbole u kontaktu sa svakim mikroorganizmom, a druga ne?
• Kako to da se neka djeca oporavljaju brže, a drugoj je potrebno znatno duže vrijeme?
• Postoje li prirodna alternativa lijekovima i cijepljenju protiv gripe kao zaštita dječjeg zdravlja?
• Kako se mogu koristiti dodaci prehrani da se zaštiti i ojača prirodni imunitet djeteta?
 

U sezoni gripe i prehlade svi smo izloženi uzročnicima bolesti. Samo 10-15% osoba se razboli što direktno ovisi o otpornosti organizma te vrsti i snazi mikroorganizama (virusa ili bakterija). Prečesto se poseže za lijekovima, posebno antibioticima, a ovakve bolesti mogu se spriječiti sigurno, jednostavno i prirodno biljnim pripravcima i dodacima prehrani. Ovim ne želimo reći da se dijete s jakim imunološkim sustavom nikada neće razboljeti. Prehlade i gripa su normalan i prirodan način na koji se djetetov imunološki sustav razvija, jača i stvara antitijela. No, kada se dijete s jakim imunološkim sustavom razboli, pravilno odabrane biljne formule i dodaci prehrani mogu biti učinkovita pomoć, a zaraza se neće razviti u težu bolest niti će se ponoviti nakon kratkog vremena. Ako se dijete razboli pri kontaktu sa svakim mikroorganizmom, a zatim mu treba dugo vremena za oporavak to pokazuje da imunološkom sustavu nedostaje prirodna potpora.

Zapamtite: svatko je izložen mikroorganizma i s njima dolazi u kontakt, ali samo oni s osjetljivim imunološkim sustavom zaista se i razbole. Zato imunološki sustav treba održavati snažim tijekom cijele godine pravilnom primjenom kvalitetnih dodataka prehrani. Bilo bi idealno na prvi znak bolesti odmah posegnuti za prirodnim imunostimulatorima - biljnim formulama te dodacima prehrani kako bi vaše dijete što prije ozdravilo.

26.08.2015

Esencijalne masne kiseline su one masne kiseline koje su neophodne za normalno funkcioniranje organizma, a moraju se unijeti hranom. Postoje omega 3 i omega 6 kiseline.

 

Opširnije
11.06.2015

Celulit je potkožna naslaga masnog tkiva s karakterističnim udubinama i čvorićima („narančina kora”) kod kojeg dolazi do nagomilavanja masnoća i toksina pod kožom, a uslijed čega dolazi do slabljenja vezivnog tkiva, koje povezuje kožu s mišićima te stvaranja karakterističnog nabiranja gornjeg sloja kože.

Opširnije
13.03.2015

Bromelain je zajedničko ime za skupinu proteolitičkih enzima (za razgradnju bjelančevina), dobivenih iz  izdanaka ananasa (Ananas comosus). 

Opširnije