Gdje se nalazite:   Početna >> Novosti >> Bromelain
AKTUALNO
 

Skeyndor Prestige Club

                                                                          ***************************************************

NOVA TWINLAB WEB STRANICA:

 www.twinlab.hr

 

 

Distribucija

Bromelain

Datum objave: 13.03.2015

Bromelain je zajedničko ime za skupinu proteolitičkih enzima (za razgradnju bjelančevina), dobivenih iz  izdanaka ananasa (Ananas comosus). 


Ananas se stoljećima koristio u narodnoj medicini centralne i  južne Amerike za bolju probavu, ozljede na koži,  smanjenje upala i zacjeljenje rana.

Bromelain je po prvi puta izoliran iz soka ananasa 1891, a u terapeutske  svrhe počeo se koristiti 1957. godine. Izdanci ananasa sadrže veću koncentraciju bremelaina od samog soka. Bromelain je najpoznatiji zbog svog djelovanja na smanjenje upala i oteklina.

Bromelain je u najvećem dijelu sastavljen od najmanje četiri tipa cisteinskih proteaza, a u manjem dijelu sadrži kiselinsku fosfatazu, peroksidazu, amilazu i celulazu.

26.08.2015

Esencijalne masne kiseline su one masne kiseline koje su neophodne za normalno funkcioniranje organizma, a moraju se unijeti hranom. Postoje omega 3 i omega 6 kiseline.

 

Opširnije
11.06.2015

Celulit je potkožna naslaga masnog tkiva s karakterističnim udubinama i čvorićima („narančina kora”) kod kojeg dolazi do nagomilavanja masnoća i toksina pod kožom, a uslijed čega dolazi do slabljenja vezivnog tkiva, koje povezuje kožu s mišićima te stvaranja karakterističnog nabiranja gornjeg sloja kože.

Opširnije
13.03.2015

Bromelain je zajedničko ime za skupinu proteolitičkih enzima (za razgradnju bjelančevina), dobivenih iz  izdanaka ananasa (Ananas comosus). 

Opširnije